New Research Supports Establishing a Healthy Omega-3 DHA Level for Pregnant Women

Ny forskning støtter etablering av et sunt omega-3 DHA-nivå for gravide kvinner

Ny forskning støtter etablering av et sunt omega-3 DHA-nivå for gravide kvinner Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er sunn-graviditet-og-omega-3-DHA-1000x675-1.jpg

av OmegaQuant

Forskning publisert i Journal of Perinatology i forrige uke legger til et nytt lag med bevis for å sette et passende omega-3 DHA-nivå for gravide kvinner.

Denne prospektive kohortstudien fant sted mellom februar og august 2016 ved Obstetrics and Gynecology Department ved Citadelle Regional Hospital Center, Liège, Belgia.

Forskerne studerte 108 friske kvinner med enslig graviditet. Gestasjonell lengde, fødselsantropometriske mål og svangerskapsassosierte komplikasjoner ble samlet inn fra sykehusjournaler, og det samme var data om deres røde blodlegemer omega-3-nivåer (dvs. Omega-3-indeksen ).

Forfatterne av denne studien sier at interessen for rollen til omega-3-fettsyrer på graviditetsutfall begynte på begynnelsen av 1980-tallet, da forskere observerte lengre svangerskap, høyere fødselsvekt og mindre prematur fødsel (PTB) i det fiskespisende samfunnet. Færøyene sammenlignet med de i Danmark.

"Det samler seg nå bevis på at tilgjengeligheten av næringsstoffer før og under første trimester av svangerskapet påvirker fosterutviklingen på måter som påvirker livstidshelsen til avkommet," bemerket studieforfatterne. "Dette tidspunktet er imidlertid fortsatt understudert når man vurderer effekten av fettsyreeksponering på helsen til både mor og barn."

Dette er fordi mange tidligere observasjonsstudier var begrenset til forhold med mors fettsyreeksponering sent i svangerskapet, men nyere bevis tyder på at mors fettsyreeksponering så snart de tidlige stadiene av svangerskapet også kan påvirke fosterets vekst og mors mentale helse på en positiv måte .

BLOGG: Amerikanske barn spiser ikke nok sjømat

Preterm fødsel og fostervekstrestriksjon er fortsatt store obstetriske helseproblemer og betydelige risikofaktorer for perinatal sykelighet, dødelighet og langvarig funksjonshemming. Forskerne i denne artikkelen sier at mens perinatal og neonatal omsorg har forbedret seg markant, har forebyggingsstrategier potensial til å ha betydelig innvirkning på graviditetskomplikasjonsrater, og at fortsatt fremgang på slike områder er berettiget og kan være en av de høyeste prioriteringene i moderne helsetjenester.

Som sådan hadde denne prospektive studien som mål å bidra til evidensgrunnlaget for primær forebygging. "Vi fant at høyere DHA-nivåer og omega-3-indeksverdier var assosiert med lengre svangerskapslengde, høyere fødselsvekt og større hodeomkrets," sa forskere i deres artikkel. "Derimot fant vi at et høyere omega-6/omega-3-forhold var assosiert med kortere svangerskapslengde og lavere fødselsvekt."

Blant de langkjedede derivatene peker forskerne i denne studien på at DHA har fått spesiell oppmerksomhet de siste 10 årene for forebygging av spontan fødsel, noe som førte til at noen forskere foreslår et mål prenatalt DHA-nivå. OmegaQuants Dr. Kristina Harris Jackson er en av de forskerne som foreslo et mål for DHA-nivå i en artikkel hun publiserte i desember 2018.

For fremtiden føler forfatterne av denne studien at personlig tilpasset ernæring kan tilby nye muligheter, spesielt for kostholdsbehandlingen til de som trenger spesiell ernæringsstøtte som gravide kvinner. Med andre ord, å hjelpe kvinner med å etablere DHA-nivået sitt og strebe etter å møte det optimale nivået på 5 % kan lede riktig inntak av DHA og potensielt forbedre graviditetsresultater som for tidlig fødsel.

Fordi kvaliteten på lipider har gjennomgått store endringer de siste 50 årene, konkluderte forfatterne av denne studien videre med at prenatal rådgivning bør spre bevisstheten om viktigheten av omega-3 under graviditet.

ORIP-studien – Oppmuntring til en målrettet tilnærming for DHA-supplementering

I september i fjor viste en studie publisert i New England Journal of Medicine at de som har de laveste omega-3 DHA-nivåene kan ha mest nytte av kosttilskudd når det gjelder å redusere risikoen for tidlig fødsel.

Kalt ORIP Trial ( O mega-3 fettstoffer for å redusere forekomsten av prematuritet), var formålet med studien å undersøke om å ta en fiskeolje rik på omega-3 fettet DHA kunne bidra til å forhindre svært for tidlig fødsel (før 34 uker).

Resultatene på høye nivåer viste at DHA-tilskudd ikke hadde noen effekt på tidlig prematur fødsel, spesielt for de som allerede får en god del DHA i kosten eller gjennom tilskudd.

Ved å studere ~5400 australske kvinner, er ORIP den største kliniske studien av omega-3-tilskudd under graviditet i verden. Og gitt vekten av disse resultatene, garanterer det ytterligere utforskning av hvorfor det ikke var en betydelig reduksjon i tidlig prematur fødsel.

Omtrent 80 % av australske kvinner bruker nå perinatale kosttilskudd, hvorav mange inneholder små doser DHA. Selv om forskerne i ORIP-studien ekskluderte kvinner som tok mer enn 150 mg DHA per dag, registrerte de mer enn 700 kvinner som var kjent for å ha regelmessig inntatt en lav dose DHA (≤150 mg per dag).

Som et resultat kan dette ha påvirket baseline-nivået av DHA blant kvinnene inkludert i ORIP-studien, som var omtrent 20 % høyere enn det som ble observert i Kansas University DHA Outcomes Study (KUDOS) , der en betydelig lavere frekvens av tidlig prematur fødsel ble observert med omega-3-tilskudd enn med placebo.

BLOGG: Du kan kanskje vite mer om omega-3 og graviditet enn din OB/GYN

ORIP-forskere sa at det er mulig at kvinner med lav omega-3-status er de som mest sannsynlig vil dra nytte av kosttilskuddsstrategier; de fant imidlertid ikke bevis for å støtte denne hypotesen i den forhåndsspesifiserte undergruppeanalysen de utførte i henhold til DHA-status ved baseline. For det formål mener de at ytterligere studier er nødvendig for å avgjøre om det kan være fordeler hos kvinner som har lave omega-3-nivåer.

I følge OmegaQuants Dr. Jackson var blodnivåene i ORIP-studien 4,5 % DHA (husk at et ideelt DHA-målnivå er 5 %) ved baseline for begge grupper; ved 34 uker gikk omega-3-gruppen opp til 5,1 % mot 4,1 % i kontrollgruppen.

"Vi konverterte DHA-nivået deres fra fullblod til RBC-verdier," sa Dr. Jackson. "Med 900 mg daglig DHA er jeg veldig overrasket over at nivåene ikke økte mer enn 0,6 %. I en studie der kvinner fikk 200 mg per dag med DHA i 10 uker med start i tredje trimester, gikk DHA RBC-nivåene fra 5,3 % til 6,4 % (~1,1 %). Var overholdelse et problem?»

En annen forskjell Dr. Jackson påpekte var at forskerne stoppet tilskudd ved 34 uker for å unngå økende post-term intervensjoner. I de fleste andre studier ble det imidlertid fortsatt tilskudd til fødselen. "Dette kunne ha påvirket resultatene," sa hun. "Også, 6-8 uker uten tilskudd av DHA under kanskje det mest kritiske stadiet av svangerskapet når det gjelder fett- og DHA-overføring til fosteret er urovekkende."

Videre bemerket Dr. Jackson at den laveste 25. persentilen av kvinner hadde RBC DHA-nivåer på <3,99 %; den høyeste 25. persentilen var >5 %. Dette samsvarer ganske godt med vår vurdering om at ~80 % av kvinnene er <5 %.

I tilleggsmaterialene til studien ble det også vist at tidlige fødselsrater trender med baseline blodnivåer (kvartiler 1-4, laveste til høyeste RBC DHA), slik at de med høyere DHA ved baseline hadde lavere prematurfødselsrater. Baseline-nivåer påvirket ikke den supplerte gruppen, og tilskudd ser ikke ut til å hjelpe kvinner med høye baseline-nivåer.

BLOGG: Ny anmeldelse oppmuntrer til mer sjømatforbruk under graviditet og barndom for hjernens fordeler

En STOR forbehold for ORIP-studien, sa Dr. Jackson, er at de inkluderte kvinner med flere fostre (tvillinger+). "Dette er svært uvanlig for denne typen studier fordi tvillinger er kjent for å påvirke svangerskapsperioden," sa hun. «Olsen et al. 2007 fant at 2,7 gram fiskeolje per dag ikke gjorde noe for å forlenge svangerskapsperioden for tvillinger.

Videre ekskluderte de fleste studiene i fjorårets Cochrane Review tvillinger fra rekruttering. I tilleggsanalyser av ORIP er det en signifikant effekt på premature fødselsrater kun hos kvinner med enkeltfødte.

"Jeg kan ikke forestille meg at 900 mg per dag av DHA ikke er høyt nok for den generelle gravide befolkningen," sa Dr. Jackson. "Jeg tror fortsatt 200-300 mg DHA per dag er et godt målinntak, spesielt for de med lave DHA-nivåer. Hvordan blodnivåer og kosttilskudd interagerer i denne studien er vanskelig å forklare."

Viktigheten av å tilpasse DHA-inntaket

For et år siden lanserte vi Prenatal DHA-testen for gravide kvinner og deres leger som en måte å veilede riktig inntak av DHA under før og under graviditet. Den måler ganske enkelt mengden DHA i blodet, med et mål på 5 % som det mest beskyttende nivået. Etter graviditet kan kvinner overvåke DHA-inntaket i både blod og/eller morsmelk ytterligere (ved å bruke DHA-testen for morsmelk).

Disse objektive målingene av DHA-status kan hjelpe kvinner og deres leger med å måle, modifisere og overvåke statusen deres, slik at de fortsetter å konsumere nok av dette viktige næringsstoffet fra graviditet til amming og langt inn i postpartumperioden.

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er seperator.png