The Societal Costs of Low Omega-3 Consumption

De samfunnsmessige kostnadene ved lavt Omega-3-forbruk

De samfunnsmessige kostnadene ved lavt Omega-3-forbruk Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er samfunnskostnad-av-lav-omega-3-på-hjerte-helse.jpg

av OmegaQuant

Det er liten debatt som avviser den positive rollen næringsstoffer som omega-3-fettsyrer EPA og DHA spiller når det kommer til hjertehelse. Men hvilken innvirkning har en diett fratatt de samme næringsstoffene i samfunnsmessige kostnadsbesparelser?

En som er betydelig, og fullpakket med kostholdsrelaterte politiske implikasjoner, ifølge forfatterne av en studie publisert i slutten av desember i Journal PLOS Medicine .

Studiemedforfattere Thiago Veiga Jardim, MD, Ph.D., ved Harvard TH Chan School of Public Health og Dariush Mozaffarian, MD, D.Ph., MPH, med Friedman School of Nutrition Science and Policy ved Tufts University, konkluderte med at "suboptimalt kosthold med 10 kostholdsfaktorer står for 18,2 % av alle kostnader for iskemisk hjertesykdom, hjerneslag og type 2 diabetes i USA, og fremhever at rettidig implementering av diettpolitikk kan håndtere disse helsemessige og økonomiske byrdene."

Identifisere 10 matvaregrupper - frukt, grønnsaker, nøtter/frø, hele korn, ubehandlet rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt, sukkersøte drikker, flerumettet fett, sjømat omega-3 fett og natrium - de 11 forskerne brukte data fra National Health og Nutrition Examination Surveys (NHANES) 2009-2012 sykluser for å skape en representativ amerikansk populasjon av individer i alderen 35-85 år og brukte en mikrosimuleringsmodell for å estimere kostnadene forbundet med et suboptimalt kosthold i USA

Forfatterne bemerket at vurderinger av diettinntaksdata baserte seg på 24-timers diettinnkalling, en studiebegrensning på grunn av potensielle målefeil og muligheten for ikke fullt ut å reflektere en diett over en persons levetid.

Det er viktig at studien påpeker at av de årlige kostnadene på 50 milliarder dollar i USA ($301 per person), bidro lavt inntak av omega-3-fett fra sjømat $12,7 milliarder ($76 per person) til denne totalen, og kom inn. nest etter det lave forbruket av nøtter/frø ($81 per person).

Andre studier tyder også på behovet for å øke Omega-3-nivåene

En studie publisert i fjor i Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids målte Omega-3-indeksen (O3I) hos 2177 individer som deltok i gratis helseundersøkelser i syv byer i den geografiske regionen «slagbelte».

De i "slagbelte"-statene - vanligvis ansett for å inkludere Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Indiana, Kentucky, Louisiana, Mississippi, North Carolina, Ohio, Oklahoma, South Carolina og Tennessee - er nesten dobbelt så sannsynlig å oppleve et slag i deres levetid, ifølge data samlet siden 1960-tallet av Centers for Disease Control and Prevention.

Denne alarmerende statistikken tilskrives generelt det som i daglig tale kalles "Southern Dietary Pattern", som vanligvis inkluderer overdreven inntak av mettet fett, stekt mat, egg, bearbeidet kjøtt og sukkersøte drikker.

BLOGG: AHA gir ut ny råd om omega-3 og høye triglyserider

Resultatene av studien viste at gjennomsnittlig Omega-3-indeks (O3I) -nivåer var 4,4 %, et lavere nivå enn for 2 komparatorkohorter, og mye lavere enn det kardiobeskyttende målet for en Omega-3-indeks på mellom 8 % og 12 %. .

Dette førte til at studiens hovedforfatter, OmegaQuants William S. Harris, Ph.D., antydet at "...å øke Omega-3-indeksen ved å øke EPA- og DHA-inntaket kan potensielt redusere deres forhøyede risiko for CVD. "Det er akkumulerende bevis," sa han i avisen, "at høyere inntak av fisk og omega-3-kapsler (som begge øker Omega-3-indeksen) er bra for hjertet."

LES HELE BLOGGEN

Få Omega-3 på din måte

Heldigvis er det mange alternativer for å få riktig mengde omega-3 fettsyrer inn i kostholdet ditt. Totalt sett regnes sjømat som den beste måten å få de anbefalte dosene av EPA og DHA, rett og slett på grunn av alle de andre næringsstoffene som er en del av fisken.

Noen av de beste alternativene når du bestemmer deg for hvilken omega-3-fisk du skal spise, inkluderer kaldvannsfettfisk som makrell, laks, torskelever, sild, sardiner og ansjos.

INFOGRAFISK: Hvilken fisk er rikest på Omega-3?

De fleste anbefalinger fra myndighetene foreslår å spise 2-3 porsjoner fet fisk per uke for å oppnå 250 mg EPA og DHA per dag. En porsjon er 3,5 gram tilberedt, eller omtrent ¾ kopp fisk i flak.

BLOGG: Fra blodtrykk til graviditet: US FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Hvis du ikke bryr deg om smaken av fisk, er et fiskeoljetilskudd et utmerket alternativ. Disse kosttilskuddene er produsert fra vevet til fet fisk, og består vanligvis av omtrent 30 % omega-3 og inneholder høye nivåer av vitamin A og D. Sammenlignet med plantekilder til omega-3 er fiskeolje kjent for å gi bedre generell helse fordeler .

Et annet alternativ er krilloljetilskudd, laget av små rekelignende krepsdyr og fullpakket med langkjedede omega-3-fettsyrer.

Vegetarianere og veganere kan vurdere algeolje, en type olje som stammer fra alger, som en kraftig kilde til langkjedet omega-3 uten fisk. Tilgjengelig i myk gelform i de fleste apotek, algeoljetilskudd gir vanligvis 400-500 mg kombinert DHA og EPA.

Hvordan vet du om ditt Omega-3-inntak er lavt?

Selv om det ikke alltid er klart, spesielt for forbrukere, hvordan man skal bedømme hva et optimalt kosthold betyr, er det i tilfelle av omega-3-fettsyrer en enkel og rimelig test kjent som Omega 3-indeksen (O3I) som måler en persons blodnivåer av omega-3s EPA og DHA.

Over 200 publiserte forskningsartikler har brukt Omega-3 Index-metodikken, og fremmet forskernes forståelse av rollen omega-3 spiller i hjertehelsen.

Fordi det har blitt brukt i så mange studier med så mange forskjellige forskningsinstitusjoner (OmegaQuant har jobbet med mer enn 100 til dags dato), har Omega-3-indeksen blitt standardmarkøren for omega-3-status. En Omega-3-indeksscore på mellom 8 % og 12 % har blitt identifisert som det målrettede området som trengs for å høste en kardiobeskyttende fordel.

VIDEO: Hvorfor du kan stole på Omega-3-indeksen din fra OmegaQuant

Selv leger kan dra nytte av en bedre forståelse av Omega-3-indeksen

Hvis forbrukerne ikke er klar over at de ikke får nok omega-3 i kosten, er de i godt selskap. Leger blir ofte møtt med mangel på ernæringsundervisning, delvis fordi medisinskoler ikke har lagt nok vekt på den stadig mer levedyktige rollen til kosthold som en forebyggende faktor ved kronisk sykdom og som et proaktivt tiltak for å oppnå god helse.

En undersøkelse fra 2015 av store medisinskoler fant at de fleste var svært mangelfulle i ernæringsundervisning, med mer enn 70 % av medisinskoler som svarte på undersøkelsen som ikke klarte å gi selv de anbefalte minimum 25 timene med ernæringsundervisning.

DSM, en leverandør av omega-3 fettsyrer, var fascinert av å lære mer om legers kunnskap om sine egne kostholdsvaner og spesielt omega-3 inntak. I 2018 inviterte selskapet en liten gruppe amerikanske familieleger til å delta på en årlig medisinsk konferanse til frivillig å delta i en forskningsstudie om dette emnet.

Fiskeoljeleverandøren oppdaget at 57 % prosent av disse legene rapporterte at de ikke inntok de anbefalte to eller flere porsjonene med fet fisk per uke, og 78 % rapporterte at de brukte et omega-3-tilskudd mindre enn én gang i uken. Med andre ord, disse legene fikk ikke nok omega-3 i kostholdet for å oppnå næringsstoffets beskyttende fordeler.

Interessant nok overrasket legene i studiegruppen til og med seg selv ved å demonstrere et betydelig avvik mellom oppfattet og faktisk omega-3-status. Av de som meldte seg frivillig til å teste sin Omega-3-indeks, trodde mer enn halvparten at de ville score innenfor det ønskelige området på 8 % eller høyere. Virkeligheten var ikke like rosenrød. Det gjennomsnittlige Omega-3-indeksnivået blant disse legene var bare 5,2 %, lavere enn forventet og absolutt lavere enn ønskelig.

Bare 5 % av de som ble testet hadde den anbefalte Omega-3-indeksen på 8 % eller høyere, noe som tydet på at mange familieleger kanskje er uvitende om sin egen personlige omega-3-status og hvordan den relaterer seg til daglige kostholdsvaner.

Utover gjeldende anbefalinger, implikasjoner for fremtiden

Selv med konsekvente anbefalinger fra ledende forskere, helseorganisasjoner og regjeringen, er det fortsatt mer å gjøre.

American Heart Association oppfordrer folk til å spise fisk to ganger i uken for å redusere risikoen for hjerteslag.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at regelmessig fiskeinntak (1-2 porsjoner per uke) gir beskyttelse mot koronar hjertesykdom og iskemisk hjerneslag. Organisasjonen oppfordrer folk til å få tilsvarende 200-500 mg EPA og DHA fra hver servering.

Og de nåværende kostholdsretningslinjene for amerikanere, nasjonens hjørnestein for ernæringspolitikk, anbefaler at befolkningen generelt bør spise minst 8 gram sjømat per uke med mål om å få i seg minst 250 mg per dag av omega-3-fettsyrer EPA og DHA .

OmegaQuants Dr. Harris, som også er en internasjonalt anerkjent ekspert på omega-3-fettsyrer, sier at han er oppmuntret over fremgangen som har blitt gjort siden han grunnla dette selskapet i 2009. Men han ser enda flere muligheter til å fortsette å fremme vitenskapen rundt bruk av omega-3 fettsyrer og omega-3 blodprøver for å forbedre helsen.

"Mer vitenskapelig forskning, mer oppsøking til helsepersonell, flere offentlige/private partnerskap, tredjeparts refusjonstesting og mer utdanning," sier Dr. Harris. "Dette er kjernestrategiene som vil tillate oss som individer og som samfunn å dra full nytte av de helsemessige og økonomiske fordelene ved omega-3 EPA og DHA."

Omega-3-indeksen er en selvbestilt og selvadministrert test du kan gjøre hjemme – den krever ikke et kontorbesøk eller en legeordre. Fordi den ikke er bestilt av en lege, kan ikke kostnaden for testen refunderes av tredjepartsbetalere (forsikring eller Medicare).

Når testen ER bestilt av en lege, kan den i det minste delvis refunderes, med enten legekontoret eller pasienten selv som sender inn for refusjon. Den gode nyheten er at Omega-3 Index-testen i de fleste settinger kan dekkes av HSA/FSA-planer.

Omega-3-indeksen ble først foreslått for bruk i medisinsk behandling for rundt 15 år siden, og er fortsatt en relativt ny test fra et medisinsk synspunkt. En ny blodprøve tar vanligvis omtrent 30 år å bli standardisert og endelig vedtatt av det medisinske miljøet.

Med bevisstheten om omega-3 som er nesten universell i disse dager, vil økningen i forskningsfinansiering og positive resultater fra nyere studier bare fortsette å drive opptaket av denne svært viktige ernæringsbiomarkøren.